7 . OTEVŘENÍ DIKOVÉ A SEXUÁLNÍ ESENCE V NÁS

Jsem žena, která se nebojí ,

nechat umřít

své iluze. 

Tancovat se svojí divokostí .

Jsem unavená předstírat, že nenesu celý vesmír 

mezi svýma nohama.

Jako portál mezi světy, který

zde rodí nové paradigma.

Jsem erotická alchymie v těle.

Nepřišla jsem pro své svolení, ale vzít si vše, co mi patří.

 

 

Je čas povstat ze svých kolen, přestat prosit.Vstaň a začni se mnou hýbat, tancuj se mnou, tvoř se mnou, piš se mnou, žij se mnou. Nech život tebou procházet svobodně. 

 

Ženské tělo je posvátný prostor pro setkání s duchem. Ženy jsou tkadleny našeho vesmíru.

Prostřednictvím svých těl přijímají čistou tvůtčí esenci a následně vytvářejí, dávají vše do hmoty. 

 

Divoká žena je doslova nepolapitelné stvoření. Divoká energie se ve většině objevuje , když je to nejměně očekáváno. Vyvstává z hlubokého ticha, často utíkác, když naše vědomí reaguje na její přítomnost. 

 

Když žena najde v sobě divokou ženskost. začne zářit a vyzařuje u ní moudrost svým vlastním jedinečným způsobem.

 

Pravdou je že ženství nás neopustilo, jen ženy a muži ho opustili, Zapomněli jsme co znamená žít. Odpojení od divoké Matky země. Vlastně ženství nikdy nepoznáme, pokud se nevrátíme na místo, kde jsme se s ní potkali poprvé - do ženského těla. 

 

 

DIVOKÁ KRAJINA ŽENSKÉHO TĚLA

Je to pozvánka prozkoumávat divokou vnitřní krajinu ženského těla. Místo, kde se můžeme setkat s energetickými, ale i fyzickými vzory, které definují náš vztah k divoké energii, ženě, a tak i náš vlastní tvůrčí potenciál. Tyto vzorce v našich tělách tvoří filtr, přes kterým vyjadřujeme nynější tvůrčí potenciály, utvářejí naši zkušenost ženství, . Jak už jsme se více zabývaly  v modulu 3, většinou jsou to rodinné vzorce, kulturní, a bohužel často neznáme naši plnou autentickou přirozenost a povahu. Proto moc doporučuji se i klidně vrátit k tomuto modulu, který bude vše krásně doplňovat. 

Často se setkáváme s odmítnutým ženstvím, ať už to má jakýkoliv kořen důvodu. Do doby, kdy ženství odmítáme, zastavujem tok kreativity, svěžesti, magnetičnosti, vitality, vášně, která vychází ze silného ženského spojení.

Jakmile se neustále spojujeme s našimi kořeny, pánevní mísou ( celou oblastí), o to víc začínáme vnímat citelněji své tělo, své potřeby, své emoce, co je pro mě v sexualitě vyživující, podporující. 

 

Ekologie ženy 

Ekologie označuje řadu vzájmeně souvisejících vztahů vytvořených mezi konkrétními organismem a okolním světem. Každý živý tvor má různé způsoby kominukace a i ženy mají svůj vlastní. Naše vnitřní cykly, které nás vedou v našich interakcích s vnějsím světem. Tato interakce mezi našimi ženskými těly a právě vnitřní ženskou krajinou je místo, kde kultivujeme a transformujeme naše tvoření, tvorbu. Když měníme energii v pánvi a využijeme energii našich orgánů vědomě, měníme i schopnost, jak čerpáme energii z našeho prostředí a schopnost projevit naši tvorbu okolí. ( například ovariální dýchání). Bohužel v naší západní kultuře je stále energie někdy brána jako ezo nebo new age, zatímco ve východních kulturách je to přirozené součástí života. V naukách jako yoga, ayurvéda ( prána), v jiných orientálních - chi. 

Kvalita energie, která prochází pánví, celou mísou, zahrnujíc právě všechny pohlavní orgány jako vaječníky, děloha, vagína velmi zásadně ovlivňuje zářivost ženy, její vibraci, její magnetičnost. Je to jako, když skrze tuto ženu prochází ze země všechny minerály, celá ta hojnost skrze její tělo a ven do prostoru, se kterým svoji osobu sdílí. Je to jako když květina má správné hnojivo a zálivku, pak krásně roste, to samé je naše pánevní mísa. 

 

“The Eros of reality begins with touch” - Andreas Weber

Artist: Sera Knight 

 

Dokážeš přimět vlastní tělo, aby rozmrzlo, změklo a začalo se uvolňovat?
-Znáš  posvátost svého doteku?

Dokážeš sama sebe pokoušet?
Dokážeše se nalákat?

Máš odvahu dotýkat se celého svého života?
A dovolit životu, aby se dotýkal Tebe?

Můžeš se potkat s životem?
V této intimitě, v těchto jemnostech a v této velikosti.....?

 

Každý z našich smyslů je formou doteku.
Zvukové vlny, které se dotýkají vlasů na pobřeží našich uší,
burácející basy procházejí celým naším tělem
Alchymie s naším nervovým systémem.

DOTEK A OPEČOVÁNÍ TĚLA

Zde budeme kultivovat to, jak se o sebe staráme trpělivým a jemným dotekem. Tento dotek by měl sám o sobě dýchat do prostorů, které postupně nacházíme. Dotek, na který tělo tolik čeká vnáší přítomnost. Setkáváme se zde s naším srdcem. Jedná se o o sebedotazování, pomalé zkoumání smyslů a pocitů, které jsou často denně upozaděny a chybí v našich životech. V tomto procesu se střetává buňka s buňkou, voda s vodou, kost se setkává s kostí, krev s krví. Příběhy se setkávají s dalšími příběhy.

 

Péče o vlastní tělo je zde míněno spíše jako modlitba do hlubin naší intimity, našeho já, které leží za příběhy. Je zde proto, aby se mohlo stát ztělesněním a součástí ekosystému Matky Země.

Zde můžeš v sobě spočinout. Uvolnit se do sebe, uvolnit se do zvědavosti a citlivosti , do toho, že jsem jako jedna část celku, celistvosti.

 

Je zde pozvání prozkoumávat různé vrstvy, ztělesnit příběhy tvé kůže, fascií, kostí, cítit vnímat krevní řečiště, jak proudí tělem, vnímat puls, a setkat se s příběhy, které jsou uloženy ve svalech. Buď sama sobě průvodcem k pocitům, které uvnitř potkáváš, objevuješ, vynořují se.

Jsi ochotna se potkat s bolestí či ranou, která může být v těle uložena a naopak se pro nás stává velkou  medicínou?

 

Dokážeš se potkat s erotickou kvalitou, která v nás probouzí a zvyšuje pocit senzace, vzrušení, expnaze?

Ta, která možná byla dávno v nás pohřbena?

 

Můžeš tuto péči jednoduše pozorovat bez toho aniž by tam byl nutný výsledek, bez vykořisťování , nutnosti využít ho nějak použít ke svému prospěchu? Nejde tady o nutnou objektivizaci, nejde o výkon a nejde o něco velkolepého. Jde o hluboké vyživení se , odevzdání se...

 

Vnímej jakoukoliv svou ztrátu a připomeň si, že ztráta je součástí plnohodnotného života.

Tyto tělesné modlitby tě žádají, abys sis všímala jemných pocitů a byla s tím, co je přítomno,  mimo tvoji samotu, jenom tvé bytí.

Jsi sama modlitba. Jsi celistvá a jsi mystickým uskupením obrovského množství buněk.

 

Pozoruj a spojuj se.

Seznam se a pečuj o sebe – a bude následovat rozvinutí - otevření.

Nejde zde o přesné pokyny, přesné dotyky, ani hloubku, tlak. Je tu pozvánka cítit se a vnímat smysly to, co tvé tělo žádá, k čemu vás vede. Chci, aby si prozkoumávala doslova za „bodem“ a předkládanými pokyny!

 

Buď ohromena sama sebou

 

Zde si můžeš stáhnout dokument s textem a taky v některých případech i anamotické vysvětlení nebo lokalizace daného bodu, hlavně pro vizualizaci a upřesnění některých hmatů. Hodně jich vychází ze shiatsu a proto se dotýkají velmi zásadních bodů na těle. 

 

video návod

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

YONI MAPOVÁNÍ

Jedná se o velmi účinnou a léčivou samoléčebnou proceduru, která ženám umožňuje číst fyzické vzorce v pánevních svalech a zmírnit vzorce, které brání toku energie. Moderní ženy si v pánvi nesou chronické napětí, které narušuje fyzický a energetický tok v celém ženském těle. Tím, že se žena naučí věnovat pozornost svým vlastním kořenovým vzorcům, může posílit proudění ve svém jádru (pánvi/kořeni). Ačkoli vaginální automasáž může působit zastrašujícím dojmem, velmi ženám prospívá, když se naučí tento a další nástroje, které je povzbuzují k opravdové péči o své tělo. 

 

„Ženské tělo si zaslouží větší péči; aby se mu dostalo větší péče, musí ženy rozumět řeči těla.“

Ženské tělo mluví vždy pravdu. Například, když je žena rozzlobená, svaly kolem pochvy jsou na dotek horké. Pokud je žena osamělá a bojí se, kořen jí sdělí, co je potřeba, aby polevila v ostražitosti. Smutek a žal lze pocítit v chladu ženského lůna. Případně, když žena odpočívá a dobře jí, je její kořen (pánev/panvové dno) jiné, než když je ve stresu. Své emoce můžeme zkoumat prostřednictvím fyzického pohybu, doteku a spojení. V naší posvátné bráně, která se nachází v děloze každé ženy, je pravda a něha.

 

 Pomocí nástrojů, jako je vaginální masáž, obnovuje vitalitu kořenových svalů (jejího pánevního dna), nejsilnějších a nejucelenějších svalů podpírajících ženské tělo. Díky práci s kořenem se zjemňuje ženské vnímání, stáváme se jemnější ve všech ohledech. Začneme vnímat teplo své vlastní tvořivé energie a uvědomíme si, jak se tato energie udržuje hezky v pánvi. A z energie se pak stává tvořivá síla. 

 Hlubším propojením pak automaticky vzniká dialog, začnete opravdu komunikovat doslova s ženským božským hlasem uvnitř Vás.

 

Při práci s ženským tělem a jeho kořeny a při obnovování spojení s nimi je také důležité mít trpělivost, soucit a vděčnost. Opravdu zlaté pravidlo!!!

 

 

„Stav ženského těla a způsob, jakým se žena naučila obývat svou fyzickou podobu, se projevuje tím, jak se pohybuje ve světě.“

 

MAPPING, MAPOVÁNÍ

 

Je vědomá a všímavá vnitřní vaginální masáž. Je to kompas k VÍCE POTĚŠENÍ! Mapování přináší jasný obrázek o tom, jak funguje. Ve vagíně můžeš nacházet tyto místa – místa potěšení, necitlivost, napětí a bolestivá místa. Což vzniká často buď z odpojení nebo přetížení. Yoni Mapping  poskytuje jasnější pochopení toho, jak vše uvnitř funguje a hlavně, jak to vypadá uvnitř.Pro ženy, které bojují s bolestí a napětím yoni, je sladkým zjevením zjištění, že bolest ne vždy sídlí PO CELÉ pochvě, ale spíše na několika místech napětí. Tím, že si uděláte pánevní mapu své yóni, začnete chápat a léčit napětí uvnitř. Tyto místa se často opakují s určitou situací/stejnou, která vyvolává dané stažení. Lze to právě pozorovat skrze masáž a uvolňování.

 

 

JAKÁ JE TVOJE MAPA?

Mapování yoni můžeš provádět ukazováčkem/prostředníkem nebo pomocí hůlky ( která může být rovná nebo pro G- spot ideálně zahnutá - viz níže).  Někdy prsty nejsou dostatečně dlouhé pro dosah na děložní čípek, mají krásnou manikúru nebo mohou při masáži být v křeči. 

 

 

PŘÍPRAVA

1.Budeš potřebovat: ručník, vaginální masážní olej,  kokosový, mandlový olej, pero a papír a jestli máte svoji hůlku nebo prostě prsty.

2.Najdi si pohodlný a soukromý prostor pro mapování yoni, jako je vaše postel. Hlavně si zajisti teplo, Lůno teplo miluje.

 

3. Na papír nakresli kruh o velikosti dlaně, jak je vidět níže A zakresli čtyři kvadranty tak, že do středu kruhu umístím písmeno „X“. Nahoře je přední nebo přední část pánevního dna (tj. v blízkosti močové trubice, na pozici 12 hodin). Spodní část je zadní nebo zadní pánevní dno (tj. v blízkosti konečníku, na pozici 6 hodin). A pak máme pravou a levou stranu.

Zaznamenávám si také oblasti se sníženým vnímáním nebo vědomím, a to tak, že k tomuto místu v pánevní misce vyznačím písmeno „O“. Někdy je fajn si zaznament obrys jizvy, pokud došlo někdy k poraněním nebo třeba natržení či epiziotomie u porodu. Porodní jizvy mohou zadržovat bolest a citlivost (emocionální i fyzickou) nebo snížené smyslové vnímání (neschopnost vnímat dotek v této oblasti).

 

4.A pokud se cítíš připravena a hlavně naladěna, uvolněná! můžeš začít s masáží.

 

5. Můžeš si pomoci i masírováním klitorisu, aby ses mnohem více uvolnila a tak i otvor yoni byl uvolněný, jako když se otevírá květina.( u hůlky je to velmi důležité!)

6.až budeš mít pocit, že je otvor uvolněný a otevřenější, namaž si ukazováček nebo prostředníček nebo špičku hůlky. Jemně vlož dovnitř asi 1 cm hluboko.A začni vnímat vše, jak vcházíš do otvoru, jaký máš pocity. Všimni si,  které vaginální svaly se  napínají nebo uvolňují, když pronikáš do sebe.Můžou tě doprovázet emoce, pláč, vztek, cokoli, dovol si to!!!!

 

Je čas na mapu yoni!
1. Zatlač prstem/hůlkou do 1 hodiny na poševní vchod a několikrát se pomalu nadechni.

Napiš si od stupnice 1-10. 1 jakoby dotek peříčkem a 10 super bolestivý. Stiskni na místo a prodýchej tak 5-6x.
 Pocitově je to jako byste dělali masáž hlubokých tkání něco jako reflexní terapie yoni!

Jde se pak po směru hodinových ručiček.

 

VŠE SI ZAPISUJ 

Co cítíš, když stiskneš toto místo? Necitlivost? Bolest? Potěšení? Napětí? Je to palčivá silná bolest nebo necitlivá bolest?
Cítíš, že se objevují nějaké emoce? Co jsou? Smutek? Smutek? Radost? Hněv? Pokud se ti tam s tím objevil i zážitek, emoce, obraz, cokoli - napiš si to. 

Vše i zaznamenej na papír a pokud jsi našla jakékoliv místo bolesti, zaznamenej si kruhu X  nebo O ( samozřejmě si vymysli zkratky podle sebe:)).

 

příklad:

Ženské lůno, pánevní dno, sexualita, , yoni egg,cviky pánevního dna, inkontinence, , Libido, svaly pánevního dna, prolaps, Suchost v pochvě, Ženství, Mateřství, Polycystické vaječníky, Děloha, Vaječníky, Yoni, Yoni jóga, jóga, Rakovina děložního čípku, Sex po porodu, Orgasmus Antikoncepce u žen, Endometrióza, Bolestivá menstruace, Oplodnění, Sexualita, erotika, Vztahy, Inkontinence, cviky pánevního dna, Sexuální zdraví, Porod, šestinedělí, hormony, prsa, rakovina prsou, kundalini, vaginální mapování

2. Posuň hůlku/prst na 2. hodinu a zatlač do poševní stěny. co teď cítíš? Několikrát se nadechni. Nespěchej nikdy na sebe . Někdy je třeba 1-2 minuty pozornosti, vnitřního naslouchání svému tělu, abys plně pocítila vjemy. Zaznamenej své pocity.
Opakuj ve směru hodinových ručiček až do 12 hodin a po každém místě zaznamenej své nálezy. Věnuj každé sekci 1–3 minuty.

Vnímej oblasti napětí v pánevních svalech. Jsou podobné bolestivým svalovým uzlům na krku nebo ramenou. 

Všimni si, že každý centimetr v pochvě je jiný. Některé části budou zcela znecitlivěné. Jiné mohou držet bolest a napětí, podráždění. Některé části zažijí příjemné pocity, mravenčení, šimrání, vibraci nebo dokonce orgasmické vzrušení.

 

Můžeš zůstat déle na každém místě a dopřát více lásky jemnými krouživými masážními pohyby prstu.
Prosím vezmi na vědomí – necítit nic je také pocit. V pochvě se mohou vyskytovat oblasti znecitlivění, které je třeba znovu probudit ( rozproudit život) jemnou masáží. Pod necitlivostí je schován zážitek trauma, který jsme vytěsnily, nechtěly cítit a odpojily se od tohoto místa..proto opět zlaté pravidlo...být k sobě laskavá a JEMNÁ!! Věřte, že se Vám uleví, když pustíš emoci, pláč. Masáž hlubokých tkání často uvolňuje hodně emocí.

 

DEJ SI ČAS NA UVĚDOMĚNÍ SI PŘÍBĚHU

Příběh ženy je klíčem k pochopení jejího vzorce bolesti zobrazeného na pánevní mapě. Je důležité si dát i pauzu a zeptat se míst, co se zde odehrálo, za vším je totiž příběh, který, když pochopíme, můžeme pochopit i jiné další souvislosti. které skrze pánev žijeme v každodennosti. 

 

3. Jakmile provedeš mapování celého kruhu u vchodu do pochvy, posuň hůlku/prst 1-2 cm hlouběji dovnitř a opakuj mapování celého kruhu znovu. Ráda bych zde poznemanala, že není účelem projít celou pochvu, ale klidně si to rozvrstvi na vícero dní, měsíců, tak aby jsi mohla i zaznamenat, co se uvolnilo, povolilo. Zároveň přeci není nutné si spustit koktejl všech emocí, ale jít postupně a jemně. 

 

 

4. Pokud je ti pohodlné, můžeš se někdy dostat až ke svému děložnímu čípku, který moc doporučuji poznat osobně, přes hmat svých vlastních prstů. Samozřejmě je to velmi pro některé ženy hluboké místo a tak je třeba se schoulit do pozice dítěte, aby ses tam mohla vůbec dostat. A začít jemně poznávat své nejhlubší místo a bránu, kudy prochází život. Není to fascinující? A opět ude můžeš pozorovat kvalitu, jemnost, tvrdost, někdy to opět může být pichlavá bolest...jsem ve své největší hloubce! 

 

Čím jemněji vě své praxi budeš postupovat, tím jemněji zacházíš sama se sebou, tím jemněji budeš chtít, aby s Tebou bylo zacházeno, tím jemněji budeš zacházet s okolím:). 

VÝSLEDEK MAPY

Pánevní mapa ilustruje vzory napětí a potěšení uvnitř vagíny. Mapovací pánevní mapa každé ženy je jedinečná!

Možná zjistíte, že ve 2 a 3 hodiny cítíš neuvěřitelné potěšení! V 6 a 7 hodin však cítíš palčivou bolest. Jakmile poznáš svá místa, můžeš je odpovídajícím způsobem oslovit tím, že budeš věnovat více pozornosti místům potěšení během milování a více jemnosti během sebemasáže yoni. Většina žen má tendenci mít chronické vaginální napětí na stejných místech, podobně jako chronický svalový stres ve zbytku těla, jako je krk nebo dolní část zad.  Hraj si s místy pro potěšení. Prozkoumat. Prozkoumat. Prozkoumat. 

 

Mě někdy u bolesti ihned na mysli vyvstane určitá situace a důvěřuji intuici! Dává mi jasný signál, kde jsem třeba přešla přes svoji hranici a neposlechla se, atd..! Buď vnímavá a důvěřuj svému tělu, co ti říká. Po porodu jsem hodně masírovala jizvu po nástřihu a tím i léčila toto zneužití na emocionální a energetické úrovni.

Yoni masáž je terapie, která někdy může posunout naše hranice, protože dokáže uvolnit oceány slz, hněvu a dalších emocí spojených s naší bolestí – fyzickou i psychickou –, ale také dokáže uvolnit velký smích, radost a hluboké potěšení, které může vyvolávají zvýšený stav vědomí.

Masáž Yoni ti umožní si uvědomit  kreativní ženskou energii.

pro vlastníky hůlky : vaginální mapování pomocí hůlky- de armouring

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

 EVOLUCE A SEXUÁLNÍ TRANSFORMACE ZAČÍNÁ PRÁVĚ TEĎ, PŘÍMO V TOBĚ POKUD SI TO DOVOLÍŠ?

Každodenní život může působit zdrcujícím dojmem, kdy nestíháme abosultně nic. Ale ptám se Vás? je to tak? Nebo si jen neumíme zvolit priority a čas vytvářet pro nás? Do toho samozřejmě naše cykly všechno ještě rozhýbou a my jsme jak na horské dráze. Proto uzemňovací praktiky a zde zmíněné podporují uklidnit a podpořit nervový systém. Vše samozřejmě berte jako návody, inspiraci, se kterou můžete dál experimentovat. Používej je samostatně, pro každodenní podporu, přidání energie.

Sexuální praktiky uvolňují energii a proráží dlouhodobé blokády v těle. Pokud jsi připravena k velkému průlomu k extázi nebo lásce, věř, že tyto praktiky opravdu otevřenou úplně nové dveře. Zvu vás, abyste zůstali s tím, že si naplánujete své tréninky. Dostanete z toho hodně. Přijdou emoce... smutek, vztek, frustrace, strach, beznaděj A blaženost, potěšení, vzrušení, láska a štěstí.

Taková je zkušenost být ženou! Pokud máte orgasmus a poté máte silné emoce, znamená to, že sexuální energie působí ve vašem těle svou magií. Všimnete si, že každý týden probíhají dvě domácí hry. Jeden je založen na sebelásce a druhý na potěšení. Pokud máte pocit, že potřebujete péči, přijetí a soucit – udělejte praxi založenou na sebelásce. Pokud máte pocit, že chcete sexy jiskru - jděte do praxe potěšení. Určitě můžete udělat obojí, pokud si přejete, vytvořit si během této doby co nejvíce potěšení... jít ven tančit, dělat hlouposti, jíst báječné věci - dopřejte svému životu oslavu a to vás udrží! dobře založeni na potěšení! Zvu vás, abyste praktikovali tak často, jak jen můžete. Představte si to jako jógu – ideální je každodenní cvičení, ale alespoň jednou týdně vás udrží v proudu. Nestresujte se, pokud zaostáváte, vždy si to můžete kdykoli znovu zvednout, protože máte přístup do kurzu procházet svým vlastním tempem Požehnání krásy, sexuální vášně, nejhlubší lásky a pravdy pro vás.

Cesta k sexuálnímu rozkvětu vyžaduje změnu v tom, jak se cítíte uvnitř svého těla a mysli.  Zvu vás ukázat se přesně takové, jaké jste, vnímat a cítit více lásky, bezpečí, sounáležitosti, zářivého zdraví, zářivého sebevědomí nebo čehokoli, co byste nejraději pozvali do svého života, cokoli, co cítíte nebo necítíte, je vítané a v pořádku. Učit se něco nového může být občas nepříjemné; neznamená to, že to děláte špatně. Stačí přijmout vaši „začátečnickou mysl“ nebo umožnit hravost zažít a vyjádřit se. Jsi dost.

Tato cesta není o tom Vás zahlitit technikami, ale aby byly postupně vstřebávány. Tak jak se zajímám o cestu taoismu, tantry, ale hlavně moje vlastní sebeoběvování těla a praktit, které jsem za dobu 8 let posledních používala a vnímám, že mi velmi pomáhají v totmo moderním světě se uvolnit a dovolit si potěšení, doslova I deserve ALL. Zjistila jsem kolikrát v životě, že přirozeně dělám něco, čemu se dnes říká technika v tantře v taoismu a tak mě to vedlo si zjišťovat více a více. Navrhuji, najít si denně čas navíc k Vašim dosavadním praktikám třeba 5-10 minut a opravdu přidat i potěšující praktiky nebo je skloubit s tancem - to se dá krásně propojit. Všechny vedou k expanzi tvého potěšení, tedy, že budete umět více přijímat do života, bude více otevřené cítit, budete více citlivější, vnímavější se svým tělem. Samozřejmě pak bonusem je to, jak prožíváme samotnou sexualitu třeba s partnerem. 

Procházejte každý týden tak, že si uděláte techniku a zaznamenejte vše do své MIND Mapy, klaďte si otázky, postřehy, proměny, vše je důležité zaznamenat, ať vnímáte to, co se děje, mění a jste toho součástí. Jakmile se Váš nervový systém dostane do stavu, že dostává více potěšení, bude tvořit i ve svém životě více potěšení. Tedy potěšení je stav nervového systému ( tedy je zapojený parasympatický systém v těle). Jsi více propojená sama se sebou. Když se aktivuje druhý systém sympatický spadáme do stresu, tedy vyvíjíme tlak, výkon, obavy, nutnost stimulace v životě. adrenalin. A hodně záleží jak dlouho se nacházíme v jendom nebo druhém, který v životě převládá, tam z toho i tvoříme svou realitu. Určitě už víte, že veškerá inspirace přichází do života v uvolnění a ne ve ztažení (když je tělo stáhlé není tam co natéct a kudy). Tak jako i v partnerství, když cítíte jeden z druhého spíše stres, no nechce se Vám do propojení než když se uvolníte a jste plné, jde to úplně samo:) a cítíme na podprahové úrovni, že spojení je vyživující.

 

TÝDEN 1

 jak milovat svoji sexualitu bezpodmíněčně

V prvním týdnu máte praktiky, které mám ráda, ale zároveň chci dát pár tipů, jak s nimi začít.

- To nejdůležitější je zůstat otevřená a spíše nacházet zvědavost než cíl. Začni objevovat svůj oragsmický potenciál ( což není jen samotné vyvrcholení, ale tvá energie vytvořená z každé praxe). Většina žen totiž úplně nezazanamená právě tu energii, jelikož je zaslepena v hlavě, očekáváním, výkonem, výsledkem, jak to má vypadat...což známe jen z médií, ale což takhle prozkoumávat sama sebe? Není to přeci jen zábavnější?:)

- Hned na začátku pusť veškeré představy o tom, jak se máš cítit, souzení, jak ti to jde nebo ne. Víte, že naše druhé já umí být pěkně kritické a ideálně nás od toho co nejrychleji odradit:). Naopak si dej záměr na každou praxi objevovat něco na sebe v plném přijetí toho, jak to bude přicházet. Hlavně každý den bude jiný! A někdy je to příjemnější a někdy ne. Důležitou vnímám právě konzistenci, abychom potěšení nedělali jen když máme náladu, ale pojďte si to vyzkoušet, když tu náladu zrovna nemáme. Jako malý experiment. 

- Potěšení často v našich představách vypadá eroticky, orgasmicky, dynamicky, výbušně jako sopka plná orgasmu. Jenže některá zažívá potěšení skrze zklidnění, ticho, masírování a jenom status bytí, kdy jenom skrze dotyk se dostáváme do spojení sama se sebou. Můžeme cítit tok  těle, naslouchat krvi, jak prochází cévami, šum oceánu v těle, cokoli - jen si nezavírejte svoji kreativitu, Váš vnitřní svět jen pro nálepku, jak potěšení má vypadat. Buď spíše otevřená všemi smysly, jak= textury vnímáš, vůni, chuť v ústech, co každý dotek přináší a buď otevřená všemu, co přichází. 

Celá praxe má větší hloubku, když je konzistentní, vytrvalá. Pak lze vnímat změny na úrovni nervového systému, který přepisujeme. Nervový systém bude po delší dobu plně vyživován. 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

CALDRUM WITH HONEY

 

1. Praxi lze dělat v leže i v sedě

2. Zamysli se, naciť, co by jsi ráda přinesla za esenci, kvalitu do svého kotlíku

3. Pokud ti dělá problém se spojit s orgány, můžeš si přiložit ruce a přibližně si určit kde je děloha a vaječníky.

Viz video pro instrukce.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

1. Přináší vitalitu a zdraví do našich orgánů

2. Zvyšuje citlivost, senzitivitu ve vagíně, děloze, děložním čípku.

3. Prohlubuje propojení vagíny a našeho mozku

4. Jemně rozpouští naše přesvědčení, hlavně ty negativní, hlavně stud i pocity viny za potěšení

MASÁŽ PRSOU NA ZVÝŠENÍ ORGASMICKÉ ENERGIE

Be friend of your breasts:)

Masáž můžeš dělat přes oblečení, nádherné je použít hedvábný šátek.

Samozřejmě nejlepší je, když si masírujeme olejem 2 x denně, v zimě je skvělý sezamový na zahřívání a v létě kokosový nebo mandlový, jojobový. Nic prosím syntetického, toxického!

 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

1.Optimalizují hladinu hormonů v těle

2. Aktivují oxytocin a dopamin v mozku

3. Rozhodně zvyšují sebelásku

4. Dochází k detoxikaci jakýcholi negativních energií, tedy i následně fyzických projevů

5. Zyvšují sebejistotu a ženskou sílu srdcem

MAGICKÝ TROJÚHELNÍK

Propojením sexuální energie mezi vulvou a prsy zažijete rozšířený orgasmus v oblasti vagíny i prsou.  Já mu říkám magický trojúhleník, kdy se jemnou masáží bradavek automaticky spíná spodní centrum a proto se říká prsům brána do yóni. 

 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

1.Zvyšuje orgasmičnost jak prsou, tak klitorisu

2. Aktivujeme silněji šišinku mozkovou, tedy řídící centum pro naše žlázy s vnitřní sekrecí

3. Zvyšujeme hloubku a síli oragsmu samotného, příprava na celotělové orgasmy

 

TÝDEN 2

jak odemknout více smyslné extáze

Jak se cítíte po prvním týdnu ženy? Dnes skočíme na další krásné praktiky, které již zažíváte přo cvičení a tak nebudou chybět tzv. SQUEEZE, které definitivně doporučuji dělat denně. 

Pokud jste předešlé praktiky nedělaly nebo prostě se Vám do nich nechce, určitě Vás chápu, ale moc bych Vás chtěla podpořit a dodat kuráž, jelikož přepisujete zde moemntálně sexualitu,která byla tisíc let zadupána, utlumena a tak se není čemu divit a tak nebuďme k sobě kritické, ale spíše otevřené zkoumat a vnímat, kdy se nám nechce a proč. Naše sexualita, naš hlasy a vůbec naše sexuální touhy, sny, magnetičnost byla umlčena na dlouhou dobu. A pokud jsi vynechala, klidně začni svým tempem hezky pomalu, ale neodbývej se...dej si sebe na první místo a pochopíš:)))

 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

1.MEDITACE: oceánské šepotání, rozvádění tekutiny v těle

1. Udělat si opět prostor pro sebe,lehnout si uvolnit tělo.

2. a zde bych Vás chtěla pozvat vnímat jakékoliv smysly...teplo, chlad, sucho, mokro, klid, zvýšený tep. Pokud ti to není nepříjemné, říkej tyto pocity nahlas, ať se rozezní i v tvém těle. 

3. Jakmile se nějaký návyk, silná emoce přesvědčení objeví, nech ho být viděno a pokračuj dál v praxi

4. Pokud necítíš nic, určitě pokračuj, často jsme na hranici právě otevření se citlivosti , je to transit z oddpojenosti od těla do cítění...což nemusí být vždy komfortní

1. Opět zde zesilňujeme pocit propojení se smysly

2. Budeš cítít silněji své tělo

3. Cesta z hlavy do těla, propojení  všech bránic a cesty kudy produí naše posvátné tekutiny.

4. Lepší napojení na intuici a vnímání

2.SEXY SQUEZEE

Ženské lůno, pánevní dno, sexualita, , yoni egg,cviky pánevního dna, inkontinence, , Libido, svaly pánevního dna, prolaps, Suchost v pochvě, Ženství, Mateřství, Polycystické vaječníky, Děloha, Vaječníky, Yoni, Yoni jóga, jóga, Rakovina děložního čípku, Sex po porodu, Orgasmus Antikoncepce u žen, Endometrióza, Bolestivá menstruace, Oplodnění, Sexualita, erotika, Vztahy, Inkontinence, cviky pánevního dna, Sexuální zdraví, Porod, šestinedělí, hormony, prsa, rakovina prsou, kundalini, tao, taoisticka sexualita, reflexologie

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

3. VNITŘNÍ ÚSMĚV

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

1. Je to okamžitá a přirozená vzpruha, navýšení energie

2. Zmenšuje negativitu  těle a rozpouští s tím tenzi v těle

3. Očišťuje zadržené emoce doslova až v tkáních a na jemnějších úrovních fasciích. 

4. Přepisuje vztah k tělu, k orgánům, z chladné kámošky na vřelé sesterství

4. ZENOVÁ SEXUALITA

Propojením sexuální energie mezi vulvou a prsy zažijete rozšířený orgasmus v oblasti vagíny i prsou.  Já mu říkám magický trojúhleník, kdy se jemnou masáží bradavek automaticky spíná spodní centrum a proto se říká prsům brána do yóni. 

 

ZÁZNAMY ŘÍJEN 2024

SPOLEČNÉ 7. rijna

HOST : ještě domlouvám

MILOVAT SVOJI SEXUALITU A TĚLO BEZPODMÍNĚČNĚ JE ZÁKLAD

Začni úplně znovu tím, že se spojíš s energií svého lůna a uvolníš všechny oceánské hlubiny tvého já. Na začátek si můžete klást otázky : 

- V čem se cítíš odpojena od pocitu lásky, potěšení a blaženosti?

Kde jsti byla podmíněna tím, že máš být potichu, malá?

Jmenuj 3 vlastnosti, které by si chtěla ztělesnit. Jak se skrze tyto vlastnosti můžeš projevit více? Myslím autentičtěji?  
 
 

MAGNETISM

Když potlačujeme svoje vlastní potěšení, potlačujeme svoji vlastní energii, potlačujeme svoji vlastní životní sílu.Baychom mohli znovu obnovit naši radost z potěšení, je často nutné k tomu jisté kroky udělat, ale také zjistut odkud vychází to, že pro ás potěšení je jen pro partnera nebo jen když chceme spolu spát, mít milování nebo se snažíme o miminko. 

Tí že si dovolíme skrze některé techniky pomalu otevírat, zjemˇovat naše tělo, začíná se do ns do našeho těla nalívat energie, zvem shakti do tance s našimi buňkami a to vytváří RADIANCE - ZÁŘIVOST.

Co si všechno můžeme představit od potěšením?

*

*

*

*

*

*

Úkol č.  - udělej si sebereflexi tvého dne, napiš si přesně bod po bodu, co během dne děláš. Začni tím, ak se probudíš, co uděláš jako první...a pak? a pak? A jak to vypadá večer? Seš grogy, unavená? čemu se věnuješ? A teď to můžeš dát do širšího úhlu pohledu. Napiš si, jak to takto vypadá během měsíce? Napiš si opravdu pečlivě, kolikrát si za měsíc dopřeješ potěšení?

 

Jako ženy potřebujeme znovu obnovit naši vnitřní sílu, tedy magnetismus v jakékoli oblasti svého života, cítit, že jenom jsme, můžeme si přitáhnout do života krásu, hojnost, lásku, krásné vztahy, tvořit skrze náš jedinečný blueprint.

 

Jak mohu být více magnetická? Aby se to stalo, musíš být ty. tvé tělo plné nečeho, co opravdu ostatní či příležitosti přitahuje. Je atraktivní. POkud jako žena trávím více času v hlavě, více v mužské esenci ( což je samozřejmě vpořádku), ale pokud je mé tělo prázdné, nevyživené, není naplněné energií - není co megnetizovat, jelikož to vychází z nedostatku a začínáme kolem sebe hledat vně!!!A tím okamžitě dáváme vesíru najevo, že nevěříme ve svou sílu, ve svou přitažlivost. A to je skrze naše potěšení a vytvoření si vlastní plnosti a energie. Pokud to neumíme, je to technika, kterou můžeme ve svém životě zlepšovat. Někdo to má přirozeně, ale nikdo z nás není porouchaný, jen naše společnost, která tomu nepřeje...a my víme proč..... Takže to znamená, že zde ani není žádná výmluva, že mě to nejde:). Je to jako sport, kde se trénuje. Zde se trénuje nervový systém, pro potěšení. Proč se to učíme zpátky, jelikož jsme byly spíše odnaučené, šahat na sebe, jsme moc, naše živost, hrát si s těleme v dětství bylo tabu a samozřejmě vycházíme i z různých typů výchovy. Pokud maminka, babička byly odpojené od svého těla, je naprosto pravděpodobné, že zde nebyl vzor, jak by Vás mohli k tomu vést. Nebo je to samozřejmě něco sobeckého a vždy jsme i jako malé měli potěšit někoho jiného, například i tatínka - at už být hodná hlčička, v něčem dobrá, výkonnější ve sportu, cokoliv.To vytvářelo neustálou tenzi, hlídání, kontrolu, pocit sebezlepšování pro někoho jiného a pro ocenění, to vytalčovalo naši energii ven. Vytváří to energetické vyhoření , vyždímání energie. Vevnitř je je obrosvká prázdnota, se kterou  nejsme kamarádky, pohlcuje nás zevnitř a my neustále hledáme vně. Opět vycházíme z pozice nedostatku, prázdnoty.

Jakmile jsme plné, začínáme jinak zářit vibrovat na jiné úrovni a tak si dokážeme do života přitáhnout věci, které jsou v souladu s danou úrovní. A opět, každý zase vycházíme z jiných výchovných vzorců, sociálního, finančního zázemí. Kde byla hojnost, kde se šetřilo, kde v čem jsme byl a nebyl podporované. Kde jsme si musely všechno zasloužit - tedy vždy byla zde podmínka!!!!Podmíněnost.

 

Místo toho, abychom honili, kontrolovaly, tvrdě získávaly musíme naopak jít dovnitř a celou alechamii změnit vevniř. Je to neustálá vnitřní práce, jak si navyšovat sebelásku, potěšení a určitě mi možná dáte za pravdu....není to pro Vás intuitivně mnohem něco bližšího? Co cítíte, že je to, co si přejeme v životě tvořit? Cítíš to ve svých kostech, ve svém těle? 

často spadáváme do klasické denní rutiny, být dobrá mám pro děti, být dobrá manželka, business žena a pořád cítíte ženy, že je to jakýsi cíl? Meta kam směřujeme? Zastavte se na chvíli, nádech výdech dovnitř a zkuste si představit, že záříte zevnitř, že není nutné o něco usilovat, někým být, někomu dokazovat? Jen vy a Vaše prázdnota.

Jedna z možných cest, po které kráčím je skrze sexuální energii a její kultivaci v těle, tak abych mohla být naplněna ve svém těle, cítit se vitálně , magneticky než když jsem uhoněná, pořád jen pro někoho něco dělat. Je zde nutné vypustit všechny příběhy kolem sexuality, které nám byly řečeny, že jsem tady pro někoho, pro něčí potěšení, že musíme v sexualitě jaksi performovat, , máme cíle, místo abychom se znovu spojili s esencí naší sexuality, které je za " sexuálním stykem". To co vychází z našeho těla, to co je je z přírody, což je originální, původní zdroj naší energie. Z tantry, ale i z Taoismu se vychází z toho, že naše sexuální energie je naše životní energie.

Důležité je bezpečné prostředí. Pamatujete si, jak doma možná nebylo? Neměli jsme se kde schovat, mít své místo? proto je důležité si dopřát místo, kde si najdete svoje bezpečí, kde můžete vše otevřít. Možná pocity tenze, nicoty, bolesti. Veškeré pocity destrukce, nebo málo lásky ks obě vychází z původu traumatu.

 

Můj příběh s narcistou a sebedestrukcí. 

Dlouhou dobu jsem si ymslela, že je něco s emnou špatně, že já jsem ta špatná. je to obraný mechanismu, kdy chceme utéct od bolesti , znovu zažít bolest, kterou jsme prožili. Tento systém se nahazuje v podobných situacích a vždy můžeme zitsit jeho výsledek - jdeme do sebedestrukce. Celé tělo na to reaguje, často se jde ještě do sklonu se poškozovat, začala jsem kouřit, ničit své tělo, prootže jsem ho přestala mít ráda!

Moje tělo jsem přestala milovta, potřebovala jsem se neustále zdokonalovat zevnějšku až jsem to v jednu chvíli enbyl já a styloizovala jssem se do žen, které byly ve hledáčku prácě tohoto muže, stávala jsme se někým jiným. 

Vše se musím znovu naučit samy, cítit se bezečně, cítit se milované, cítit se plně! Souzení opustit.Mě osobně myšlenky, afiramce nepomáhaly v mém životě až ve chvíli kdy jsem se začala propojovat se svým tělem, cítit bezpečí svého těla, že mohu se projevovat, jak potřebuji aniž bych řešila , co si kdo myslí. Takže veškeré níže prktiky budou hlavně o práci s tělem. Tak, aby se láska stala přirozenou součástí těla, tedy i následně myšlenek!

Role potěšení je uvolnit se do těla a vnímat jeho sílu. V našem nrvovém systému je potěšení někde uchováno jako špatné, hanbivé, je to hluboko v tkáních uložené. Můžeme to vysledovat na situacích, kdy si volíme potěšení nebo povinnosti - tedy  volím si provoz - mám povinnosti vůči jiným a volím někoho jiného než sebe. To je hluboce zaryté. Samy vnímejte, jak lehce se dokážeme naladit hned na své tělo a potěšení během dne? Kolikrát? 

sexualita a ženská rodová linie

katolická církev

spojení se sý těle - jak to měla maminka

SEXUALITA A PRAKTIKY, trénink nervového systému

Práce s tělem se rozvíjí prostřednictvím rukou. Naše ruce, zbavené přetvářky, mohou odhalit nenaplněné pravdy druhého. Uvažujte o rukou, jak se setkávají s kůží.
Jaké nepříjemnosti odhalují ve vrstvách pod nimi?
Jak často si připouštíme tuto nepohodu, kterou naše těla skrývají?
Jak často zkoumáme jeho původ a význam?
Tyto ruce pracující s tělem nás ve své jednoduchosti vyzývají, abychom se zabývali svým tělem jako krajinou poznání a zkušeností. Když se setkáme s nepohodlím, ruce se ptají: „Co jste s tímto pocitem udělali? Rozpoznali jste jeho přítomnost? Chtěli byste se podívat?“ Takové otázky jsou pozváním - jemnou výzvou k tomu, abychom se plněji zapojili do svého tělesného já. Ruce nás vybízejí, abychom zkoumali nejen to, jaký je pocit nepohodlí, ale také to, co představuje. Je to znamení hlubší nerovnováhy, možná emocionální nebo duchovní? Jaké příběhy vypráví vaše tělo prostřednictvím svých bolestí a odporů? Prostřednictvím jazyka rukou nabízí práce s tělem možnost opětovného spojení se sebou samým. Vyzývá nás, abychom reagovali na naše nepohodlí.